• Kellemes környezet

  Falunk Délerdélyben, Déva és Vajdahunyad között félúton helyezkedik el. A főút megkerüli a falut, így távol vagyunk a világ zajától. 

 • Minőségi vendéglátás

  Csendes, nyugodt, családias környezetben igényes szálláslehetőséget kínálunk minden betérő vendégünknek.

 • Szervezett programok

  Az aktív pihenésre vágyóknak többnapos programot tudunk ajánlani, ami csillagtúrában bejárható és egybefoglal történelmi és természeti helyeket.

 • Ízletes ételek

  Finom, erdélyi, magyaros, házi jellegű ételeket és italokat tudunk biztosítani vendégeinknek, melyek alapanyagai nagy részét mi állítunk elő.

 • Családias kiszolgálás

  Szobáink tiszták, rendezettek  és kényelmesek, kedves, udvarias kiszolgálás várja a hozzánk érkezőket. 

Szászföld csodái

A százsok jelentős épített örökséget hagytak az utókorra.

Nagyszeben a hét legnagyobb erődített szász városhoz tartozik, mely az erdélyi szászok kulturális és kereskedelmi központja is volt egyben. 2007-ben Luxemburg mellett Nagyszeben lett Európa kulturális fővárosa.

- Nisztor Panziótól 130 km-re

A kisdisznódi erődtemplom az egyik legrégebbi szász építmény. Szebentől 15 kilométerre egy szikla tetejéről uralja a vidéket.          

Belépő: felnőtt 7 lei

            gyerek 4 lei

Az Imre király alapította Kerc cisztercita apátsága még romjaiban is rendkívül lenyűgöző. Az évszázadokon át szigorú rendfegyelemmel igazgatott műemlék-együttes a XVI. századra már romossá vált, de napjainkban is egyedi látványt nyújt.   *Nisztor Panziótól 170 km-re

 

A város központjában fekvő vár és uradalom egyike volt Erdély leggazdagabb királyi, majd fejedelmi birtokainak. A fogarasi vár majdnem teljes épségében fogadja a látogatóit.

Belépő: felnőtt 15 lei

              gyerek 7 lei

 

Idegenvezetés 15 000 ft vagy 50 euro/nap