• Kellemes környezet

  Falunk Délerdélyben, Déva és Vajdahunyad között félúton helyezkedik el. A főút megkerüli a falut, így távol vagyunk a világ zajától. 

 • Minőségi vendéglátás

  Csendes, nyugodt, családias környezetben igényes szálláslehetőséget kínálunk minden betérő vendégünknek.

 • Szervezett programok

  Az aktív pihenésre vágyóknak többnapos programot tudunk ajánlani, ami csillagtúrában bejárható és egybefoglal történelmi és természeti helyeket.

 • Ízletes ételek

  Finom, erdélyi, magyaros, házi jellegű ételeket és italokat tudunk biztosítani vendégeinknek, melyek alapanyagai nagy részét mi állítunk elő.

 • Családias kiszolgálás

  Szobáink tiszták, rendezettek  és kényelmesek, kedves, udvarias kiszolgálás várja a hozzánk érkezőket. 

Az arany nyomában

Az Erdélyi Szigethegység déli részén található az Erdélyi Érchegység, a híres “aranysokszög”, Aranyosbánya, Nagyság, Zalatna, Körösbánya és Abrudbánya által határolt 2500 km2-es területen. Jelentős arany-ezüst, réz, ólom-cink lelőhelyek találhatóak itt.

Verespatakon már a rómaiak is bányászták a nemesfémeket. Ezek a járatok napjainkban múzeumként szolgálnak, továbbá a felszínen egy fotó és eszköz kiállítás szemlélteti a bányászat történetét.   *Nisztor Panziótól 90 km-re

Belépő: bányászati múzeum 10 lei/fő

Brádon Aranymúzeum található. A kiállított darabok egytől egyig az itteni Érchegység bányáiból kerültek a múzeumba továbbá a világ legjelentősebb gyűjteményei között tartják számon.

A múzeumban helyet kaptak azok a régészeti leletek, amelyek egyértelműen igazolják az ember 5000 éves jelenlétét ezen a vidéken és bemutatják az aranyérc bányászatának , feldolgozásának folyamatát is.

*Niszto Panziótól 45 km-re

 Belépő: felnőtt 15 lei

             nyugdíjas, gyerek 10 lei

             14 év alatti gyerek 5 lei

Úton vissza fele érdemes megállni Marosillyén Bethlen Gábor szülőházánál, melynek restaurálását és gondozását a Szent Ferenc Alapítvány végzi. Itt bemutatják Bethlen Gábor életét, továbbá a Veres-bástya történetét.

Belépő: 5 lei/fő

*Nisztor Panziótól 30 km-re

*Idegenvezetés 15 000 ft vagy 50 euro/nap