• Kellemes környezet

  Falunk Délerdélyben, Déva és Vajdahunyad között félúton helyezkedik el. A főút megkerüli a falut, így távol vagyunk a világ zajától. 

 • Minőségi vendéglátás

  Csendes, nyugodt, családias környezetben igényes szálláslehetőséget kínálunk minden betérő vendégünknek.

 • Szervezett programok

  Az aktív pihenésre vágyóknak többnapos programot tudunk ajánlani, ami csillagtúrában bejárható és egybefoglal történelmi és természeti helyeket.

 • Ízletes ételek

  Finom, erdélyi, magyaros, házi jellegű ételeket és italokat tudunk biztosítani vendégeinknek, melyek alapanyagai nagy részét mi állítunk elő.

 • Családias kiszolgálás

  Szobáink tiszták, rendezettek  és kényelmesek, kedves, udvarias kiszolgálás várja a hozzánk érkezőket. 

Retyezát Nemzeti Park

   Első az országban, 1925-től, gazdag növény és állatvilág, több gleccser eredetű tó alkotja, csúcsai meghaladják a 2500m-t. Túrázási lehetőség minden korosztálynak, több menedékház nyújt szálláslehetőséget. Hegymászást vagy nehezebb túrát csak szakképzett idegenvezetővel ajánlunk. Idegenvezetés, hegyimentés, síoktatás a Retyezátban:

 Bartók Csaba, Vajdahunyad, tel. 0040-721052920

Retyezát lábainál található látnivalók:

-A Kolc várat a Kendeffy család építteti a Retyezát lábainál. Egy kellemes túra keretében fel lehet mászni a romokhoz, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk. A túra kb egy-egy és fél óra oda-vissza.  

-A Retyezát lábainál található a Lolaja vízesés is. Innen indul az út a Bucura tó fele. Útban a vízeséshez egy 4 kilométeres földúton jutunk el a végső célpontig. Az útnak jó minősége lehetővé teszi, hogy autóval vagy akár busszal , megközelítsük a vízesést.               

- Demsus településtől 5 kilométerre található Várhely (Ulpia Traian Sarmisegetusa). A rómaiak,, a dákok leigázása után, határában építették fel a tartományi fővárost, mely Traianus császár neve után az Ulpai Traian nevet kapta. Az egykor gazdag város a rómaiak kivonulása után a népvándorlás viharának esett áldozatul. A város romjai napjainkban megtekinthető.

- Prislop-ortodox kolostor