• Kellemes környezet

  Falunk Délerdélyben, Déva és Vajdahunyad között félúton helyezkedik el. A főút megkerüli a falut, így távol vagyunk a világ zajától. 

 • Minőségi vendéglátás

  Csendes, nyugodt, családias környezetben igényes szálláslehetőséget kínálunk minden betérő vendégünknek.

 • Szervezett programok

  Az aktív pihenésre vágyóknak többnapos programot tudunk ajánlani, ami csillagtúrában bejárható és egybefoglal történelmi és természeti helyeket.

 • Ízletes ételek

  Finom, erdélyi, magyaros, házi jellegű ételeket és italokat tudunk biztosítani vendégeinknek, melyek alapanyagai nagy részét mi állítunk elő.

 • Családias kiszolgálás

  Szobáink tiszták, rendezettek  és kényelmesek, kedves, udvarias kiszolgálás várja a hozzánk érkezőket. 

Fehér megye épített öröksége

Úton Szászsebes felé, érdemes megállni az Alkenyéri vasútállomás mellett található Kinizsi emlékműnél és megemlékezni a kenyérmezei csatáról.

 

Szászsebesen található az ország legnagyobb gótikus temploma, továbbá nem messze a templomtól megtekinthető az a ház, ahol Szapolyai János királyunk meghalt 1540-ben.

*Nisztor Panziótól 60 km-re

Szászsebestől 3 kilométerre található Erdély legérdekesebb felszíni eróziós jelensége, amely mintegy 800 méteres hosszúságú és helyenként 100 méteres magasságú, vöröses és zöldes-szürke törmelékkúpokból áll. A Vörös-árok egy törmelékes-üledékes kőzetrétegben alakult ki, valószínűleg egy hatalmas földcsuszamlás következtében.

 

Gyulafehérvár napjainkban is működő püspökségét Szent István királyunk alapította 1009-ben. A székesegyházban történelmünk fontos személyiségei vannak eltemetve. A város történelmi központja a Világörökség javaslati listáján szerepel.

*Nisztor Panziótól 80 km-re

 

Nagyenyed kis városa számos dologgal büszkélkedhet:

 • Bethlen Gábor Kollégiummal
 • A világjáró Kőrösi Csoma Sándor innen indult ázsiai felfedezésére
 • Az 1300-as években épült vártemploma napjainkban is megtekinthető

Nem túlzás azt mondani, hogy az Erdélyi-medence ölében található a legrégebbi és legnevezetesebb borvidék, amely Gyulafehérvártól Sárdon, Magyarigenen, Boroskrakkón és Diódon át Nagyenyedig terjed. Ezt nevezik  az Erdélyi Hegyaljának.

Nagyenyeden borkóstolási lehetőség is van. Kérés esetén egyeztetünk a pincészettel.

*Nisztor Panziótól 100 km-re

*Idegenvezetés 15 000 ft vagy 50 euro/nap